Agranela d.o.o. je peduzeće koje se bavi otkupom, preradom, pakovanjem i daljim  plasmanom svojih proizvoda kako na domaće tako i na strano tržište. Postoji i uspešno posluje od 2003. god. sa sedištem u Valjevu.

Pogoni za sušenje voća nalaze se u Šušeoci nadomak Valjeva i u Donjoj Šatornji nadomak Topole. U Šušeoci takođe postoji i savremeni pogon za preradu i pakovanje suvog voća. Poslovna jedinica u Beogradu obavlja poslove izvoza i uvoza.

Dugoročno opredelenje i naš prevashodni cilj je proizvodnja kvalitetnih i zdravih proizvoda usaglašena sa svetskim standardima i propisima. Takođe smo opredeljeni za korišćenje savremenih i čistih tehnologija kao i kvalitetne i bezbedne polazne sirovine u cilju dobijanja kvalitetnog i zdravog proizvoda.Osnovna delatnost preduzeća Agranela je proizvodnja, prerada, pakovanje i dalji plasman  voća domaćih sorti, prvenstveno suve šljive.

Spoj tradicije, iskustva i primene najsavremenijih dostignuća u uzgajanju, preradi i pakovanju, rezultirali su stvaranjem sopstvene robne marke – STELA PRUNELA suva šljva bez koštice vrhunskog kvaliteta, tehnološki dorađene za neposrednu upotrebu.

2019. goidne dobili smo vrlo prestižnu nagradu od Briselskog instituta za kvalitet.

 

Prodaja na domaćem tržištu, distribucija velikim trgovinskim sistemima, kao i izvoz u zemlje okruženja EU, Rusku Federacuiju i zemlje Bliskog istoka obavlja se tokom cele godine.

Preko 90% suve šljive godišnje se izveze, kako u rinfuznom stanju tako i pod sopstvenom robnom markom STELA PRUNELA ili kao željena robna marka inokupca.

 

NOVOSTI

Najnovija dešavanja i aktuelnosti

Uskoro - novo pakovanje

Uskoro - novo pakovanje

Čokoladirana šljiva uskoro u novom pakovanju. Moderno i dopadljivo!

Pročitaj više
Fantastična petorka iz Brisela! Svetski kuvari nagradili srpske proizvode

Fantastična petorka iz Brisela! Svetski kuvari nagradili srpske proizvode

Svetski kuvari nagradili srpske proizvode Brisel, 26. jun 2019. godine – Pet srpskih kompanijaprimilo je prestižnu nagradu za prvoklasan ukus svojih proizvoda„Superior Taste Award“ i imalo priliku da nauči više o promotivnim i poslovnim mogućnostima koje ova nagrada donosi: Agranela za suve šljive, Real Red Raspberry za namaz od malina, Ecovital za hladno ceđeno ulje od semena bundeve, Happy Honey za sirovi med sa liofilizovanom šljivom i Strela za cepkani ajvar.Stotine proizvođača hrane i pića iz celog sveta, kuvari, somelijeri, predstavnici maloprodajnih lanaca i medija, prisustvovali su svečanoj ceremoniji dodele nagrada u Briselu. Učešće u ovom takmičenju podržao je USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu. „Ovo je veliki uspeh za srpske proizvođače.Nagrada za prvoklasan ukus izdvaja ove proizvode koje su 100 vodećih svetskih i Mišelinovih kuvara probali i nagradili. Na taj način potrošač kupuje sa poverenjem ove proizvode i zna da dobija vrhunski kvalitet za utrošen novac“, izjavio je Alan Kokson, član žirija i domaćin ovogodišnje ceremonije Međunarodnog instituta za ukus. Istog dana, povodom dodele nagrada srpskim premijum proizvodima održan je prijem u Ambasadi Republike Srbije u Briselu, u saradnji sa Misijom Srbije pri Evropskoj uniji. Događaju su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, belgijske kompanije i uvoznici prehrambenih proizvoda. Marina Jovićević, ambasador Republike Srbije u Kraljevini Belgiji, otvorila je skup i obratila se prisutnima: „Nemamo često priliku da se okupimo na ovako lepom događaju za koji je glavni povod čulo ukusa“.Ona je istakla da će ova nagrada našim proizvođačima otvoriti vrata za buduću poslovnu saradnju između Srbije i Belgije, ali i drugih EU zemalja. “Nadam se da će se ovaj trend nastaviti i u narednim godinama, zajedno sa našim napretkom na evropskom putu i naporima da se prilagodimo evropskim standardima i sertifikatima.” Jasmina Debeljak Maljković, zamenica direktora USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu, ukazala je na značaj promocije srpskih visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda na stranim tržištima, prevashodno na tržištu EU: “Ovaj događaj je upravo i način kako možemo da promovišemo srpsku visokokvalitetnu prehrambenu industriju. Danas smo sepridružili najboljim proizvodima iz sveta i pokazali da osim kvalitetne sirovinske baze voća i povrća, srpske kompanije imaju potencijala i kapacitete da naprave proizvode visoke vrednosti.“

Pročitaj više
Copyright © Agranela d.o.o. 2020. | All right reserved | Created by NormaReclamare