Najviše priznanje visokog kvaliteta srpske hrane

Vesti >>

Najviše priznanje visokog kvaliteta srpske hrane  
Čuveni svetski institut za ukus iz Brisela nagradio je 5 srpskih prehrambenih proizvoda

Međunarodni institut za ukus (International Taste Institute), vodeća organizacija za ocenu i sertifikaciju ukusa, dodelio je nagrade za prvoklasan ukus (Superior Taste Award) pet  premijum  proizvodima iz Srbije. Tradicionalni, srpski, visokokvalitetni proizvodi - suve šljive, namaz od malina, hladno ceđeno ulje od semena bundeve, sirovi med sa liofilizovanom šljivom u prahu i ajvar dobili su najpoznatiji,  nezavisni svetski sertifikat iz oblasti prehrambenih  proizvoda široke potrošnje.

USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu podržao je srpske proizvođače visokokvalitetne hrane u trci za ovu prestižnu nagradu sa hiljadama drugih proizvođača hrane i pića iz skoro stotinu zemalja. “Najveći maloprodajni lanci širom sveta sve više prepoznaju sertifikat „Superior Taste Award“ kao potvrdu visokog kvaliteta, a proizvođači nagrađenih proizvoda stiču značajnu prednost u odnosu na domaću i međunarodnu konkurenciju jer ih sertifikat preporučuje potrošačima”, navodi Aleksandar Pavlović, direktor USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu.

„Gotovo 200 svetskih kuvara i somelijera okupilo se kako bi proizvođačima dali objektivne i profesionalne ocene o ukusu i kvalitetu njihovih proizvoda“, rekao je Laurent van Wassenhove, direktor Međunarodnog instituta za ukus. „Glavni kuvari čuvenih restorana, veliki majstori  odlikovani mišelinovim zvezdicama, nosioci titula najboljih somelijera probali su na slepo najraznovrsnije proizvode iz celog sveta: oni koji su ostavili najjači utisak na žiri dobili su nagradu „Superior Taste Award“.

Predstavnici domaćih nagrađenih kompanija - Agranela iz Valjeva, Real Red Raspberry iz Bečeja, Ecovital iz Bikić Dola, Happy Honey iz Beograda/Kučeva i Strela iz Leskovca, prisustvuju ceremoniji dodele nagrada u Briselu. Ovu jedinstvenu priliku iskoristiće da promovišu srpsku industriju visokokvalitetne hrane u inostranstvu, kao i da istraže nove poslovne mogućnosti sa kuvarima, somelijerima, predstavnicima evropskih maloprodajnih lanaca i distributerima.

 « Nazad

NOVOSTI

Najnovija dešavanja i aktuelnosti

Uskoro - novo pakovanje

Uskoro - novo pakovanje

Čokoladirana šljiva uskoro u novom pakovanju. Moderno i dopadljivo!

Pročitaj više
Fantastična petorka iz Brisela! Svetski kuvari nagradili srpske proizvode

Fantastična petorka iz Brisela! Svetski kuvari nagradili srpske proizvode

Svetski kuvari nagradili srpske proizvode Brisel, 26. jun 2019. godine – Pet srpskih kompanijaprimilo je prestižnu nagradu za prvoklasan ukus svojih proizvoda„Superior Taste Award“ i imalo priliku da nauči više o promotivnim i poslovnim mogućnostima koje ova nagrada donosi: Agranela za suve šljive, Real Red Raspberry za namaz od malina, Ecovital za hladno ceđeno ulje od semena bundeve, Happy Honey za sirovi med sa liofilizovanom šljivom i Strela za cepkani ajvar.Stotine proizvođača hrane i pića iz celog sveta, kuvari, somelijeri, predstavnici maloprodajnih lanaca i medija, prisustvovali su svečanoj ceremoniji dodele nagrada u Briselu. Učešće u ovom takmičenju podržao je USAID-ov Projekat za konkurentnu privredu. „Ovo je veliki uspeh za srpske proizvođače.Nagrada za prvoklasan ukus izdvaja ove proizvode koje su 100 vodećih svetskih i Mišelinovih kuvara probali i nagradili. Na taj način potrošač kupuje sa poverenjem ove proizvode i zna da dobija vrhunski kvalitet za utrošen novac“, izjavio je Alan Kokson, član žirija i domaćin ovogodišnje ceremonije Međunarodnog instituta za ukus. Istog dana, povodom dodele nagrada srpskim premijum proizvodima održan je prijem u Ambasadi Republike Srbije u Briselu, u saradnji sa Misijom Srbije pri Evropskoj uniji. Događaju su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora, belgijske kompanije i uvoznici prehrambenih proizvoda. Marina Jovićević, ambasador Republike Srbije u Kraljevini Belgiji, otvorila je skup i obratila se prisutnima: „Nemamo često priliku da se okupimo na ovako lepom događaju za koji je glavni povod čulo ukusa“.Ona je istakla da će ova nagrada našim proizvođačima otvoriti vrata za buduću poslovnu saradnju između Srbije i Belgije, ali i drugih EU zemalja. “Nadam se da će se ovaj trend nastaviti i u narednim godinama, zajedno sa našim napretkom na evropskom putu i naporima da se prilagodimo evropskim standardima i sertifikatima.” Jasmina Debeljak Maljković, zamenica direktora USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu, ukazala je na značaj promocije srpskih visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda na stranim tržištima, prevashodno na tržištu EU: “Ovaj događaj je upravo i način kako možemo da promovišemo srpsku visokokvalitetnu prehrambenu industriju. Danas smo sepridružili najboljim proizvodima iz sveta i pokazali da osim kvalitetne sirovinske baze voća i povrća, srpske kompanije imaju potencijala i kapacitete da naprave proizvode visoke vrednosti.“

Pročitaj više
Copyright © Agranela d.o.o. 2020. | All right reserved | Created by NormaReclamare